Vi byter och hämtar din gamla panna

​​​​​​​
Om din gamla panna har gått sönder eller inte fungerar så väl som du vill att den ska göra, kan vi byta den åt dig. Vi kommer ut och besiktar, ger dig ett kostnadsförslag och sedan installerar vi din nya panna och om du vill tar vi med den gamla till återvinning. 
I allt vi gör jobbar vi med korta ledtider och en helhjärtad service för att du som kund ska känna dig prioriterad. Vi har lång erfarenhet och jobbar effektivt, samtidigt som vi är noggranna med att lämna en arbetsplats i bästa skick. Om du funderar på att byta panna är det bara att du ringer till oss så förklarar vi hur det går till och hjälper dig att boka in en tid.
 
När vi har bytt panna hos dig ser vi till att allt ser rent och snyggt ut. Om du vill tar vi med den gamla pannan till återvinnng.

ROT-arbeten

ROT-avdraget är maximalt 30% av arbetskostnaden och uppgår till max 50 000 kronor per person och år.

Reparation och underhåll samt om- och tillbyggnad räknas som ROT-arbeten och ger rätt till ROT-avdrag om det utförs i eller i nära anslutning till en bostad, som du äger och du bor i.


Bostaden kan också vara en fritidsbostad eller en bostad som du äger men som dina föräldrar bor i.

Däremot får du inte rotavdrag för att bygga ett helt nytt hus. Med nybyggt hus avses småhus för vilken fastighetsavgift inte har tagits ut för de fem första kalenderåren efter beräknat värdeår. Du får inte heller ROT-avdrag för om- eller tillbyggnader som sker de fem första åren som ett småhus är befriat från fastighetsavgift.


Du använder ROT-avdraget genom att utföraren gör ett avdrag på arbetskostnaden på din faktura. När du sedan har betalat begär utföraren utbetalning från Skatteverket. Om Skatteverket beviljar utbetalning till utföraren för-ifylls beloppet i din inkomstdeklaration. Tänk på att du måste ha betalat tillräckligt med skatt under inkomståret för att kunna använda rotavdraget.